Hållbarhet

Hållbarhet handlar om att tänka efter före. Lätt att säga men ganska invecklat i realiteten. För hur man än vänder och vrider på saker, så vägs ofta kostnader mot just hållbarhet. Så måste det vara, för en stor budget behöver inte betyda ett grönt resultat. Förnuft och erfarenhet brukar vara bra egenskaper i det här sammanhanget. Ibland är den bäst miljömässiga lösningen även den mest kostnadseffektiva.

Vår princip när det gäller hållbarhetsfrågor är enkel. Handling smäller alltid högst. En genomförd åtgärd är bättre en tio sidor vackra ord som bara existerar i ett dokument. Så lever vi. Så bygger vi. Vår bästa reklam är de fastigheter vi har byggt och som vi nu förvaltar. Här syns det tydligt att vi lever som vi lär.

Hållbarhet är ett brett begrepp som gränsar till många andra viktiga frågor. För oss på Novum är det viktigt att bidra till bättre samhälle. Därför stödjer vi bland annat Hand in Hand som använder entreprenörskap för bekämpa fattigdom.

Vi är även medlemmar i Sweden Green Building Council, vilket inte minst betyder att våra byggnader alltid bär en trovärdig miljöcertifiering. En annan hjärtefråga för oss på Novum är det som kallas Agenda 2030. Detta FN-initiativ bidrar aktivt till att skapa ett rättvisare och mer jämställd värld. Agenda 2030 är tveklöst en del av vår agenda.