Om oss

Vad är det som gör Novum speciellt? Ja, ganska många saker men det som framför allt sticker ut vårt sociala fokus. Vi vill inte bara göra goda affärer. Vi vill bidra till att bygga ett godare Sverige. Ett varmare, vänligare, klokare och mer omhändertagande Sverige. Det är betydelsen av socialt fokus.

Vi samarbetar med många olika slags samhällsaktörer. Kommuner, regioner, privata operatörer och inte minst staten. Beroende på våra kunders önskemål och behov, bygger vi allt från skolor och äldreboenden till parkeringshus och bibliotek. Vi är med andra ord ganska heltäckande i vår nisch. Och vi tänker gärna nytt, både när det gäller nya slags byggprojekt och nya bygg- och förvaltningsmetoder.

Vår långa erfarenhet har lärt oss att hållbart alltid är bäst. Hållbart i form av god kvalitet och god funktion. Men även i form av miljömässig hållbarhet. Vi försöker att tänka lite längre. De fastigheter som vi bygger och förvaltar ska må bra och se bra ut, långt, långt in i framtiden. Hållbarhet är ett slitet ord, men om man tar det på allvar så är det ett ord som förpliktigar.

Kompetensmässigt så behärskar vi allt från markförvärv, detaljplanläggning, produktframtagning, LOU, entreprenadupphandling, till markanvisningstävlingar och naturligtvis långsiktigt ägande. Vi försöker att se lösningar och inte bara bekymmer. Det blir både bättre och roligare så.