Novum utvecklar gruppboende i Mörarp

Novum har tecknat hyresavtal med Helsingborgs stad om att utveckla och hyra ut ett LSS-boende med sex lägenheter i Mörarp, strax öster om Helsingborg. Genom nära samarbete med staden får vi optimala möjligheter att skapa ett modernt och klimatsmart boende. Byggnaden får bland annat solceller på taket och kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

Fler nyheter

Novum bygger brandstation åt Hultsfreds kommun

2023-08-18
Novum har fått förtroendet att uppföra och hyra ut en deltidsbrandstation i Rosenfors, Hultsfreds kommun. Projektering kommer att påbörjas under hösten och projektet väntas stå klart hösten 2025.

Byggstart för LSS-boende i Mörarp

2023-03-28
Novums kommande gruppboende är nu byggstartat och totalentreprenören Sydbyggarna Entreprenad AB håller på att etablera sig på platsen. Alltid lika roligt och fascinerande varje gång vi startar upp ett nytt projekt. Idag en obrukad åkerlapp och om 8 månader ska här stå ett hus där människor ska bo och trivas. Närmast kommer förberedande markarbeten utföras inför gjutning av grundplattan. Redan till sommaren planeras huset vara tätt och efter semestern väntar stomkompletteringar och invändigt arbete. Byggnationen följer tidplanen och beräknas stå klart i november.

Novum får markreservation i Lund

2023-01-24
Novum tecknar  tillsammans med Lund Kommunala Parkeringsbolag (LKP) markreservationsavtal för att utveckla ett multikvarter innehållande bland annat parkeringar, kontor, boende, vårdboende och skola.

Markanvisning för skola i Göteborg

2022-12-12
Novum tecknar markanvisningsavtal med Göteborgs Stad för att utveckla grundskola åt privat skolaktör.

Novum utvecklar särskilt boende för äldre i Svedala

2022-08-30
Novum har tecknat hyresavtal med Vardaga Äldreomsorg gällande ett särskilt boende för äldre med 60 lägenheter. Marken förvärvas av Svedala kommun och byggstart är planerad under första kvartalet 2023. Projektet kommer att certifieras enligt LEED Gold med bland annat solceller på taken och laddplatser för elbilar.

Novum stödjer Hand in Hand

2022-02-28
Hand in Hand Swedens vision är en värld där varje människa har kraft och förmåga att ta sig ur fattigdom och där kommande generationer kan utvecklas och bidra till en hållbar framtid. Föreningens långsiktiga mål är att bidra till att skapa 10 miljoner jobb och på så sätt medverka till att 50 miljoner människor kan ta sig ur fattigdom. Vi på Novum är mycket stolta över att vara med och stötta Hand in Hands arbete. Läs mer om Hand in Hand Sweden här

Villa Danspalatset i Hässleholm är invigt

2021-12-01
Vardaga öppnar ett nytt äldreboende i egen regi i Hässleholm. Villa Danspalatset som boendet kallas, har 60 lägenheter och ligger där det anrika danspalatset Björksäter huserade i 110 år. – Vi är mycket glada över att kunna erbjuda ett nytt, hemtrevligt och funktionellt äldreboende i Hässleholm. Lite extra roligt att Villa Danspalatset byggs där anrika Björksäter låg fram till i fjol. Många som flyttar in hos oss har säkert fina minnen från den här platsen, säger Ulla Tansen, affärsområdeschef för Vardaga. Villa Danspalatset har sin egen dansbana men även gym, odlingsmöjligheter och orangeri. Invändigt är boendet inrett enligt Vardagas prisbelönta boendekoncept som kombinerar funktion med nordisk design och skapar en både ombonad och funktionell boendemiljö. Färger och inredningsdetaljer har anpassats till det åldrande ögat och underlättar för personer med demenssjukdom att orientera sig på boendet – allt med grund i forskning och evidens. – Med Villa Danspalatset har vi tillsammans med Vardaga skapat ett hus där förutsättningarna finns för en meningsfull tillvaro på ålderns höst. Vi är tacksamma för Vardagas förtroende och hoppas att danstraditionen ska fortsätta på Villa Danspalatset, säger Oskar Nilsson, affärsutvecklingschef på Novum Samhällsfastigheter. Oskars favoritdans är för övrigt samba. Byggnaden är utvecklat enligt Miljöbyggnad Silver och har bland annat uppvärmning genom geoenergi och behaglig inomhusmiljö tack vare komfortkyla.

Nu har vi invigt Dals Ängar i Falkenberg

2021-03-26
Dals Ängar är ett fantastiskt fint äldreboende med 60 lägenheter som byggts med modern, innovativ och klimatsmart teknik. Här finns bland annat uppvärmning med geoenergi, solceller på taken, dagsljusförstärkt belysningssystem och laddningsmöjligheter för bilar på parkeringen. Boendet erbjuder en rymlig takterrass med utsikt över innergården. Här finns också en grön, lummig och stimulerande utemiljö där de boende kan plantera, träna, ta stärkande promenader eller bara umgås och njuta av trädgården med äppellund och levande vatten. Novum har utvecklat projektet tillsammans med Humana som är hyresgäst och vårdoperatör, Altura som är långsiktig ägare och Wästbygg som varit totalentreprenör.

Novum inför kvalitets- och miljöledningssystem

2020-11-10
Novum har upprättat och implementerat ett nytt kvalitets- och miljöledningssystem i verksamheten. Novums fastighetschef Magnus Jälminger: ”I vår strävan att hela tiden utvecklas och höja nivån i allt vi gör är detta ett viktigt men även naturligt steg. Det pågår en stor omställning i fastighetsbranschen mot ett mer hållbart tänkande både gällande nyproduktionen och den långsiktiga förvaltningen. Det är inspirerande att vara en del av denna utveckling och jag tror att det är viktigt att våga. Vi måste våga ifrågasätta invanda mönster och tänka nytt för att komma vidare och lära oss saker”.

Novum bygger miljöcertifierat

2020-11-10
Novum har tagit beslut om att alla projekt som byggs för egen förvaltning ska certifieras enligt Miljöbyggnad Silver eller motsvarande högre krav. "Att bygga hållbart har vi haft med oss från start och vi skräddarsyr alltid våra fastigheter utifrån våra hyresgästers krav och önskemål. Detta innefattar ofta även någon form av miljöprofilering men det är inte alltid certifiering genomförs även om vi uppfyller kraven. Genom vårt beslut att alltid miljöcertifiera höjer vi nu ribban och sätter en kvalitetsstämpel på alla våra projekt" säger Martin Andersson, projektutvecklingschef Novum Samhällsfastigheter.

Nu är stommen uppe i Falkenberg

2020-02-17
Arbetet fortskrider som planerat och byggnaden växer bit för bit. En solig dag i februari kunde vi konstatera att hela stommen nu är monterad. Invändigt pågår stomkompletteringar med början nerifrån och upp. Nu när stommen är uppe väntar takmontage som nästa aktivitet innan vi har ett tätt hus.